22 Απριλίου 2009

GR-Ευρωεκλογές 5 - Απογοητευτική εικόνα

Διαπιστώνω ότι σήμερα, ενάμισυ μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές, μόνον ένα κόμμα, οι Οικολόγοι-Πράσινοι έχουν συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, και έχουν σαφείς θέσεις με ευρωπαϊκή διάσταση. Το ψηφοδέλτιο συγκροτήθηκε με ψηφοφορία των μελών κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι το καλύτερο αφού ψηφιζουμε με «λίστα» και όχι με «σταυρό». Εύκολα μπορεί να βρει κανείς και τα βιογραφικά των υποψηφίων καθώς και τις προσωπικές τους θέσεις για τις επερχόμενες εκλογές.

Προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει και ο ΣΥΝ, που σύμφωνα με τα σχόλια αναγνώστη σε αυτό το ιστολόγιο, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλο που οι υποψήφιοι ορίστηκαν με ψηφορία των μελών του ΣΥΝ, επίσημα δεν υπάρχει ακόμα πλήρες ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένω ανυπόμονα να δω αντίστοιχα στοιχεία δημοκρατικότητας και από τα υπόλοιπα κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου και των ιστολογίων, αγωνίζονται να συγκροτήσουν τις λίστες τους, εν πολλοίς με αδιαφανείς διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές.

Γνωμικά - Παροιμίες